Alle nieuws

Club NXT wint eenvoudig van SK Beveren met 2-0

Challenger Pro League

Club NXT heeft kunnen aanknopen met de zege na de verliespartij vorige week tegen Deinze. De youngsters speelden overtuigend tegen SK Beveren dat nooit echt in de wedstrijd kon komen. Vlak voor rust sloeg Club NXT tweemaal toe. Furo scoorde na een knappe individuele actie en vlak daarna sloeg Lenn De Smet genadeloos toe. Zo mepte het SK Beveren in een drietal minuten al vroeg knock-out.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van onze topschutter Furo. Zijn trap op doel kon doelman Reus niet verrassen. Aan de overzijde ging Servais zijn kans, maar hij knalde over het Brugse doel. Na tien minuten legde Lenn De Smet de bal goed centraal tot bij kapitein Audoor. Hij aarzelde niet en pakte de bal vol op de rechter. Zijn schot week af en ging in hoekschop. De corner leverde ei zo na de openingstreffer op. Yameogo knalde echter over het doel. Onze Ivoriaan blesseerde zich nadien en moest na amper twintig minuten al vervangen worden door Willems.

Halfweg de eerste helft kreeg Club NXT dé kans op de opener van de match. Furo had plots enorm veel ruimte en legde het leer goed centraal tot bij De Smet. Zijn schot ging helaas naast het doel van Beveren. Kort nadien miste Furo zelf een enorme kans. Hij werd diep gestuurd en kon zijn tegenstander goed afhouden. Zijn schot ging helaas opnieuw over het doel van de Waaslanders.

Club NXT domineerde duidelijk de bezoekers. Beveren kreeg echter plots een kans om de score te openen. Michiwaki kreeg de bal aan de kleine rechthoek na een prachtige ingeving van een ploeggenoot. Hij is gelukkig te verrast en knalde hoog over het doel van De Corte. Club NXT kwam hier goed weg. De zeer bedrijvige Faraas maakte veel meters en bereikte in ijltempo de overzijde van het veld. Hij verslikte zich echter in de bal net toe hij een pass wou geven.

Bij een volgende uitbraak kwam onze Noor in de zestien, maar doelman Reus griste de bal weg net voor hij kon aanleggen. Beveren kreunde onder de Brugse druk en een doelpunt kon niet uitblijven. Furo liep vanop de eigen helft alles en iedereen voorbij en trapte de bal op de paal. Gelukkig ketste het leer binnen en kwam Blauw-Zwart eindelijk verdiend op voorsprong. Amper twee minuutjes later verdubbelde Lenn De Smet de score. Lund-Jensen rukte op de flank op en zette knap voor doel. We gingen rusten met een knappe 2-0 voorsprong. Beveren was op twee minuten tegen het veld gemept.

Bij de start van de tweede helft verving Granados Lund-Jensen. Onze captain Lynnt Audoor kreeg een gele kaart voor een schwalbe in de zestien. Geen penalty volgens de scheidsrechter. Deze kaart weerhield Audoor er niet van een dijk van een wedstrijd te spelen. Ex-Bruggeling Limbombe probeerde met een schotje doelman De Corte te verschalken, maar onze goalie had er geen problemen mee. Ook Ola-Adebomi kon De Corte niet verschalken.

Aan de overzijde probeerde Granados, aangespeeld via een perfecte bal van De Roeve, met een hard schot de voorsprong te vergroten, maar doelman Reus voorkwam erger. Onze Spanjaard gaf nadien een knappe assist aan Lenn De Smet. Zijn schot spatte uiteen op de deklat. Club NXT bleef Beveren onder druk zetten, maar scoren lukte niet meer. Met deze tweede overwinning van het seizoen tellen onze youngsters nu negen punten uit zes wedstrijden en bevinden ze zich in de veilige middenmoot. Volgende wedstrijd in de competitie is de uitmatch bij Zulte Waregem aanstaande zondag. Maar eerst gaan onze U19 aan de slag in de Youth League tegen Sturm Graz.

Club NXT U23: Axl De Corte, Kyriani Sabbe (68’ Siebe Wylin), Kader Yameogo (20’ Jano Willems), Jorne Spileers, Denzel De Roeve, Liam De Smet, Lynnt Audoor, Tobias Lund-Jensen (46’ Alejandro Granados), Benjamin Faraas (83’ Daniel Perez), Lenn De Smet, Kaye Furo (68’ Jesse Bisiwu). Bank: Argus Vanden Driessche, Laurens Goemaere, Jessi Da Silva, Sem Audoor. Coach: Robin Veldman.

SK Beveren: Beau Reus, Alexander Corryn, Dries Wuytens, Ahmed Khatir, Laurent Jans, Anthony Limbombe, Sieven Dewaele, Finn Dicke (80’ Hüseyin Ertürk), Sander Coopman (67’ Hadji Issa Moustapha), Mathis Servais, Yutaka Michiwaka (46’ Ademola Ola-Adebomi). Bank: Josua Lusamba Tshiolola, Sheldon Bateau, Everton Luiz, Dylan Dassy, Malick Fall, Jakov Filipovic. Coach: Marink Reedijk.

Doelpunten: 45+1’ Furo 1-0, 45 + 2’ Lenn De Smet 2-0.

Gele kaarten: 52’ Lynnt Audoor, 58’ Wuytens, 80’ Ertürk, 85’ Moustapha, 86’ Liam De Smet, 90+3’ Ola-Adebomi.

Scheidsrechter: Hannes De Couvreur.

Stadion: The NEST Roeselare.