Alle nieuws

Club NXT U19 speelt 1-1 tegen Sturm Graz U19

UEFA Youth League

In zijn tweede Europese match speelde Club NXT U19 1-1 gelijk. Sturm Graz U19 kwam tegen de gang van het spel in op voorsprong in de eerste helft. De Oostenrijkers gooiden nadien het slot op de deur. Furo maakte in de tweede helft de verdiende gelijkmaker, maar de winnende treffer scoren lukte helaas niet. Een sterke partij van onze youngsters, helaas zonder drie punten. Ze blijven zo ongeslagen in de Youth League met 2 op 6.

De scheidsrechter uit Andorra keurde het veld in de Jacques Lemans Arena in Sankt Veit an der Glan goed. Nochtans stonden de hemelsluizen al de ganse dag volledig open en was het veld volledig verzopen. Geen sinecure voor onze youngsters om een match te spelen op dergelijk zwaar veld. De bal bleef dan ook vaak hangen en soms leken de combinaties eerder iets weg te hebben van een waterballet. Het begin van de wedstrijd leek dan ook nergens op. Veel fouten, worstelen met de bal, passes die niet aankwamen…

Goemaere dwong al snel een vrije trap af, maar deze leverde geen gevaar op. Nadien volgde een goede aanval van Club NXT via Da Silva op de linkerflank. Zijn voorzet was gevaarlijk en werd niet goed verwerkt. In de herneming stond Lund Jensen jammer genoeg buitenspel. Een snelle inworp op rechts werd snel naar de andere kant gestuurd. Vandeperre rukte op maar zag zijn schot over de goal verdwijnen.

Na een kwartier kwam Graz eens opzetten. Koita veroverde de bal in het middenveld en trapte van ver, maar doelman Vanden Driessche had er geen problemen mee. Da Silva probeerde het nog eens met een voorzet, maar Furo kon er net niet bij. Kapitein Granados kreeg de bal van Vandeperre en zette voor doel. Lund Jensen kopte nipt over het doel van de Oostenrijkers. Dit was een mooie kans om de score te openen. Weinhandl zette onze goalie aan het werk, maar hij pakte makkelijk het zachte schotje. Op het half uur moest hij zich echter gewonnen geven. Een aanval door het centrum belandde met een gelukje tot bij Grgic. Zijn bal richting doel week af en verdween in doel. Tegen de gang van het spel kwam de thuisploeg op voorsprong!

Club NXT zwoegde verder op het doorweekte veld en ging verder op zoek naar een doelpunt. Furo kende pech. Zijn schot verdween in het zijnet. Lund Jensen dribbelde zich doorheen de Oostenrijkse linies en kon Furo in stelling brengen. Zijn schot werd uit de winkelhaak gezweefd door doelman Lorenz. Bij de erop volgende hoekschop ging Furo neer, maar de scheidsrechter gaf geen strafschop. Kort voor de rust was het Bisiwu die alles en iedereen voorbij dribbelde, maar zijn poging werd door de doelman over de deklat getikt. Het bleef 1-0 aan de rust.

De tweede helft startte direct met een vrije trap van Club NXT. Deze verdween echter net over doel. We zien hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Club NXT voetbalde naar voren en Graz loerde op de counter. Een aanval van Blauw-Zwart via Deuwel belandde tot bij Bisiwu. Zijn trap werd afgeblokt. Granados bracht bij een volgende poging het leer tot bij Da Silva. Onze nummer tien knalde pal op de doelman.

Een knappe vrije trap van Granados wordt door Furo doorgekopt tot bij Spileers die net niet kon verlengen in doel. Beide teams begonnen te wisselen. Yakymenko verving Deuwel. Doelman Vanden Driessche toonde zijn talent door een poging van Ilic te stoppen. Van kortbij kon de aanvaller aanleggen, maar onze goalie lag er knap voor. Club NXT bleef zwoegen op het zware veld, op zoek naar de gelijkmaker.

In minuut 77 lukte het dan toch. Furo kopte een hoekschop van Granados in doel. Ondertussen maakte Al-Hassa Kamara zijn debuut bij Club NXT ter vervanging van Da Silva. Sturm Graz kwam bijna weer op voorsprong, maar eerst doelman Vanden Driessche met een wereldsafe en nadien Spileers op de lijn verhinderde Hödl te scoren. Ook Naim Amengai kwam nog in de ploeg ten nadele van Lund Jensen. Onze goalie tikte de laatste kans van Sturm Graz over het doel kort voor het einde van de wedstrijd die op een 1-1 stand eindigde.

Club NXT: Argus Vanden Driessche, Alexander Vandeperre, Wout Verlinden, Jorne Spileers, Bruce Deuwel (61’ Oleksandr Yakymenko), Laurens Goemaere, Alejandro Granados, Tobias Lund-Jensen (82’ Naim Amengai), Jesse Bisiwu, Jessi Da Silva (74’ Al-Hassan Kamara), Kaye Furo. Bank: Axl De Corte, Lucas Delorge, Jakke Van Britsom, Emiel Callens, Maik Poeketie, Axl Wins. Coach: Robin Veldman.

Sturm Graz: Elias Lorenz, Jonas Wolf, Ermal Krasniqi (62’ Antonio Ilic), Jonas Löcker, Tim Ulreich (79’ Olivier Sorg), Lord Afrifa (62’ Jacob Hödl), Leon Grgic 62’ Richmond Osayantin), Sebastian Pirker, Youba Koita, Jan Heuserer, Luca Weinhandl (71’ Martin Kern). Bank: Christoph Wiener Pucher, Jonas Petritsch, Nico Forobosko, Abdoulie Kante. Coach: Jurgen Saumel.

Doelpunten: 29' Grgic 1-0, 77’ Furo 1-1.

Gele kaarten: 24’ Bisiwu, 26’ Pirker, 42’ Vandeperre, 59’ Weinhandl, 84’ Granados. 90+3’ Kern.

Scheidsrechter: Antoine Chiaramonti (Andorra).

Stadion: Jacques Lemans Arena, Sankt Veit an der Glan.